Врачи посоветовали, как правильно выбирать овощи и фрукты
Лікарі порадили, як вибрати правильні овочі та фрукти. Вибираючи на ринку або в супермаркеті, овочі та фрукти важливо звернути увагу на їх зовнішній вигляд та запах. Тож ви можете уникнути отруєння. Про це повідомили лікарі на каналі телеграми "Центр охорони здоров'я та медичної профілактики GBUZ". "Купуйте фрукти та овочі лише там, де спостерігаються умови зберігання: хороша вентиляція, холодильна камера для швидкопсувних продуктів, окремі лотки", - йдеться у звіті. Лікарі рекомендують ні за яких обставин та фруктів на ринку. Перед використанням їх потрібно промивати, як сушені фрукти. Останній також рекомендується замочити в чистій воді. Експерти радять у наступних випадках відмовитися від покупки: На поверхні фруктів або овочів є цвіль, пил перемежовується, приливуть частини упаковки, гнилі плями, пошкодження комах або механічне пошкодження; Плід занадто еластичний або нехарактерний м'який, її м’якоть тече; Продукт не має запаху. Гірше - якщо запах не характерний. Можливо, він з’явився з неправильним зберіганням, через хворобу рослини або переробку його хімічними речовинами; Плід має незвичайний колір. Отже, чорні плями вказують на вплив цвілі, а темна оливка з сіруватою відтінком - сліди парної інфекції. «Найкорисніші овочі, фрукти та ягоди є місцевими, сезонними. Чим менше часу він проходить між збиранням врожаю та їжею, тим кориснішими речовинами залишатимуться в них », - додають лікарі. Лікарі називають кольори страв, які допоможуть схуднути.